Dette er siden vår...

Og her vil dere kunne lese litt om hva som skjer i livene mitt. Vel ikke bare våre liv, men livene til de rundt oss også. Venner og bekjente.. å kanskje noen ukjente. Man vet jo aldri hvem man møter på sin vei. Hvis du har lyst til å komentere innlegg i bloggen så er det lov.
Vi har en gjestebok også, og vi blir veldig glade hvis du skriver en liten hilsen i den.onsdag 2. september 2009

Tur til oslo.

For det var jeg i går, etter å ha mottat brev fra nkk om at de hadde mottatt rapport fra dommerne om hunden som beit. Så nå skal jeg skrive det jeg opplevde. Men først dette med turen til oslo.

Jeg har lenge spurt fag personer om hjelp, men de har desverre ikke kunnet hjelpe meg, så i helgen så figurerte jeg for sverre kirkemo og ba han om hjelp. Han er mentaltest dommer og bør greie det å lese en hund.

Jeg dukker opp, har sommerfugler i magen, forventer en ting eller 3, lex oppfører seg relativt pent, noe bust og vise at man er litt større en man egentlig er. Og man kan si at Sverre Kirkemo, han kaller en spade for en spade. Så jeg fikk vite hva jeg gjorde som gjorde at lex gjør det han gjør. Noe var ikke Sverre sikker på hvorfor lex gjorde og som han sa...han er i en alder hvor hormonene surrer rundt i topplokk å andre steder.

Fikk også noen advarsler om hvor lex og jeg kunne ende hvis jeg ikke ga hunden min mere klare signaler på hva jeg ønsker og at jeg faktisk har straffa lex når han har søkt om godt vær.... Jeg har ikke sett på det som godt vær kan man si...

Sverre lånte lex og prøvde seg litt frem, han utsatte ikke lex for noe negativt, men fikk en følese av lex...og hans være måte..og når det var gjordt er det første lex gjør å hoppe opp på meg..jeg straffer han for det, og da sier sverre... Ikke straff han..ta han rolig ned, ro han ned så kan du belønne han for at han er rolig...for lex fortalte deg nettopp at han mannen der, han er jeg ikke helt sikker på, så fatter hjelp meg...og da få vite at jeg straffer lex for å søke meg...det setter spor i en.

Fikk også forklart hvorfor lex i enkelte situasjoner tar tak i ting selv, og det er at jeg som fører viser irritasjon, nerver mv, og da prøver lex med det verktøyet han har å løse det på sin måte.

Sverre sa noe som sitter fast i hodet mitt....(forklarte hvorfor lex gjorde det han gjorde med å buste å vise seg) "en hunds agrepssone er 2 m, det indre terretorie er 4m, ytre teretorie er 80 m, den plassen vi var på nå var ikke 80 m stort, tenkt deg at du kommer i en lang koridor og du veit at i enden av den korridoren, så sitter det en haug av autoritere ledere....hvor høyt er angst nivået ditt i det du beveger deg nermere å næremere den døra..., og hva ligger det på når du tar i dør håndtaket?"

Fikk også vite at jeg har en blaut hund, og at jeg må se på hva om er arv og hva som er miljø.

Fikk mange gode råd å tips, og tro det eller ei, selv om det er vondt å få vite at man preser hunden sin så langt at den tar saker og ting i egen hender...så er det en lettelse å endelig få vite hvor ting gikk galt.

Lærte også en ny måte å belønne lex på..for han skal belønnes også, og jeg gir lex belønninga før jobben er gjordt. Det har jeg faktisk ikke tenkt over før...men det forklarer veldig mye...man kan si at det jeg fikk tilbake mld som forklarte mye. Hvorfor pusle bitene jeg trodde passa ikke passer alikevel...brikkene er veldig like..men har store nok ulikheter til at det jeg gjør blir veldig galt.

Aldri morro å høre hva slags feil man har gjordt som hundefører, men det er litt godt å få beskjed slik at man kan gjøre noe med det.

Veit jeg skulle ha debutert til helgen...men etter alt jeg fikk vite i går om tilliten mellom lex og meg..vel mangelen på det, og jeg fikk beskjed om å glemme det som har hvert, begynne helt på nytt....så er det ikke rettferdig ovenfor lex å presse han til å ligge på en fellese dekk før han er trygg og at han ikke gjør seg flere erfainger på å løpe ut av ringen mv.

Har fått en arbeidsplan som jeg kommer til å følge, som de sa, "dette vil ikke ta veldig lang tid hvis du er flink til å jobbe, ta taki detta mens du enda har muligheten til å rette det opp"

Og det er godt å ta med seg...lex og jeg kommer tilbake..stronger than ever :)

Ha en koflikt fri dag, hvor puslebrikkene passer :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heisan.
Ikke verst at du som selv er hunde-ekspert innser at du har gjort noe feil eller ikke sett at du har gjort det.
Dette går nok bra serru:)

Jimmy sa...

Oj....det var å ta i. Jeg er på langt nær noe hundeekspert. Men takker for de ordene :)