Dette er siden vår...

Og her vil dere kunne lese litt om hva som skjer i livene mitt. Vel ikke bare våre liv, men livene til de rundt oss også. Venner og bekjente.. å kanskje noen ukjente. Man vet jo aldri hvem man møter på sin vei. Hvis du har lyst til å komentere innlegg i bloggen så er det lov.
Vi har en gjestebok også, og vi blir veldig glade hvis du skriver en liten hilsen i den.torsdag 28. august 2008

Drivanker eller flere kg ønskes.

Har trent spor i dag..og jeg vet at lex har spor sug...idag hadde jeg kjempe problemer med å holde han igjen... Han går som trikk på skinner... Men det går alt for fort...

Lex finner det han skal..han gikk rett på slutt gjenstanden..så pån til jeg løper til å leker med den..da er vi med. Så det er bare å fortsette i den gata. Jobbe opp bytte intressen,

Jeg hadde røde merker i hånda...det får jeg ikke på caro selv når han ligger i sporet. Litt usikker på hvordan få ned tempo...for det er fullgass..og med det spor suget han har...så lenge jeg ikke går for hardt inn eller gjør noe som fårn til å bryte er det bare å orøve seg frem på å få ned tempo.

Ser at lex er en veldig driftssterk hund, han går lett og fort fra den ene driften til den andre. Nå er han i pubertet så det er ikke så rart at det er litt het og intenst in topplokket. Her er kluet som ellers med hunde trening..være rolig og tålmodig.

Caro gikk ett vinglete spor i dag...men han holdt seg innenfor sporgata. Det var konsekvente utlsag innen for 2 m. Det er bare å la sporet ligge lenger..vurdere å la sporet til lex nå ligge i 10 min...går det bra..15...og gradvis øke tiden... Tror jeg skal få litt mere ro i sporet før jeg begynner med u spor...vinkler. Hvis ikke der er noen der ute som har andre tips..hvordan roe lex i sporet. Han kan lett rase over gjenstander med den farta der...

Tips tas imot med takk.

Ha en fin aften og en god helg.

Ps ny link, arne og trix..trenings kompisser i follobruks.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hva med å istede gå lange, gamle spor? Og bruke rolige belønninger, hvis Lex er så sporsugen så trenger han ikke så voldsom belønning i slutten, han vil ikke miste sporsuget av en litt dårligere belønning. Lange spor kan også hjelpe på å få ned litt fart, samt eldre spor så de må jobbe litt mer. Evt godbitspor.

Jimmy sa...

Hei ivrig leser.
Takker for tips..problemet er også at han løper forbi sluttgjenstand, derfor lekes det så mye med den. Men jeg takker for tipset, og skal prøve meg frem. Godbit spor her jeg erfart at hunder som elsker mat blir mere stressa av.. Men eldre og lengre spor er helt klart noe jeg er klar for å prøve.

Igjen takk for tipset og god helg ;)

Anonym sa...

Hvordan kan de bli mer stressa av godbitspor? Å søke + spise godbit er ikke en stressende aktivitet. Om du derimot i tillegg sloss med de på lina så vil du gjøre det stressende.

Jeg vil også anbefale deg å glemme gjenstandene en liten stund i sporet. La hunden spore for at det er morro og la de få vanskeligere og vanskeligere spor ganske fort. Du kan sikkert øke kjapt til en 3-500m om de er så sporsugne, evt mer. Så trener du på gjenstandsinteressen først ved sidenav sporet. Ikke krøkk alt til ved å "presse" de til å trene gjenstander samtidig som du lærer de å gå spor. Det blir som å skulle lære de fvf samtidig som du lærer de dekk og bli (i samme økt)...

Jimmy sa...

Takker for tips... Du har ikke gått gobit spor med caro he he he he. Instruktøren som lærte oss gobit spor hadde aldri sett maken til stress på en hund.... instruktør trente selv gobit spor. og vi prøvde ALT for å roen i sporet..men det var frem og tilbake for å sjekke om han hadde godt forbi godbiter eller ikke.... og jeg slåss ikke med hunden når han gikk spor... Uten line stressa han like mye... alt ble prøvd. Og ang lex..ser hvor HEIT han er, like heit som det caro er på gobiter så jeg prøver andre altetnativer først... men er glad for alle tips :)