Dette er siden vår...

Og her vil dere kunne lese litt om hva som skjer i livene mitt. Vel ikke bare våre liv, men livene til de rundt oss også. Venner og bekjente.. å kanskje noen ukjente. Man vet jo aldri hvem man møter på sin vei. Hvis du har lyst til å komentere innlegg i bloggen så er det lov.
Vi har en gjestebok også, og vi blir veldig glade hvis du skriver en liten hilsen i den.mandag 19. mai 2008

Små svarte maur.

Jeg har en veranda, og på den er det en gedigen sånn betongblomster kasse. Og i den koser det seg sånne små svarte maur. Jeg oppdaget dem i fjor, og brukte da en sånn lure boks som skulle får maura inn ditt, og frakte med seg usund mat hjem til tua. Den gangen, hadde jeg bare en hund, en voksen som ikke prøver å ta alt som er plassert på bakken ol. Eller som tok ting fra blomster kassa. Har en del vilt voksende blomster og gress å sånn der. Men med valp i hus er slike usunde alternaiver utelukket. Lex spiser nok av usikkre ting, les planter ol, jeg er livredd for at er giftig.

Nok om det...maur...satt på min verenda her, det var en dag man kunne sitte ute uten å fryse av seg enkelte kroppsdele. Så oppdager jeg at lex driver å sleiker på noe på balkongkassa....og jeg tar en titt...masse små maur...det var regne rushtrafikken der, virkelig rushtrafikk. Det blir bråstopp og fult kaos... det har skjedd ett trafikk uhell. Det som forårsaka trafikk uhellet her på min lokale motorvei, var en stooooor tunge...og snute. Som mer en gjerne slika i seg de ekstra proteinene. At de prøvde å løpe fra denne tunga....det gjorde ting bare litt mere intressant for den som eier tunga...lex. Han kunne jakte på dem...gjøre det hele litt mere utfordrende. Og med lex sin tunge på besøk blir det brått søndags natt stille på motor veien.

Men maura var bare borte til det som skapte trafikk kaoset på E6 (eller om det er E 18 vites ikke), dukka opp igjen. Det er faktisk traffikk regler på disse maur motor veiene....de løper rett mot hverander, er ikke noe midt deler eller noe slikt her...men det er ikke en ensete kolisjon...og de maura har ganske bra fart til maur å være. Bare ett fremed legme som en valpetunge kan lage kaos. Med ett å annet dødsfall.

Det å se en hund jakte på små svarte maur er ganske artig...hodet går alle mulige veier...og lex får ikke taki mer enn en og annen maur, så hvor stort det ekstra protein inntaket er, vites ikke, men tror ikke jeg behøver å sette ned for mengden no særlig.

Har altid lurt på om maura prøver å komme seg ut, eller beveger seg i munnen når de blir spist. Sånn i tilfelle jeg skulle måtte spise de en gang. Og takket være lex ser det ut som at de ikke beveger seg i munnen hvis du bruker tunga til å fange de med....(trur dog ikke jeg ville stikke tunga mi i en maurtue men...) Så da slipper jeg å finne det ut, skulle jeg noen gang gå meg vill eller noe, for lex har vist meg hvordan det gjøres :)

Caro bryr seg lite om maura...må si jeg ønsker meg en maur sluker....lex prøver å være en men..han greier ikke ta så mange av dem...å så lenge jeg har valp, så er ikke gift ol noe alternativ...er det noen av dere som leser bloggen min som har noen tips om hvordan bli kvitt maur, uten å kvitte seg med planter og hunder i samme slengen? Tips tas i mot med takk :)

Brrr... er det noen som kan fortelle meg hvor sommern har gjemt seg ? Den var da her for en liten stund siden..var den ikke?

2 kommentarer:

Lise sa...

Hehe.....artig innlegg ! Jan-Erik sier du kan bruke nippon, et middel du får kjøpt på jernia. Vet ikke om det er giftig for hunder, så det må du sjekke.

Jimmy sa...

Takker for tipset...det skal jeg sjekke ut :)

Jimmy