Dette er siden vår...

Og her vil dere kunne lese litt om hva som skjer i livene mitt. Vel ikke bare våre liv, men livene til de rundt oss også. Venner og bekjente.. å kanskje noen ukjente. Man vet jo aldri hvem man møter på sin vei. Hvis du har lyst til å komentere innlegg i bloggen så er det lov.
Vi har en gjestebok også, og vi blir veldig glade hvis du skriver en liten hilsen i den.torsdag 22. april 2010

Vel overstått :)

Er vel det man kaller det når man er ferdig med noe? For nå er dagene med MH figurering over. Og man kan trygt si at jeg har lært en hel masse. Skal fortelle hvordan det gikk.

På lørdag gjorde jeg som jeg ble lært på kurs og det var jo feil, men etter å ha fått innputt av både dommere (svenske) og testledere så gjorde jeg det rett etter på. Fikk hele lørdagen og halve søndagen til å trene. Momentet jeg måtte trene på var avstandsleken.

Må innrømme at jeg hadde litt vondt i magan når jeg hele tiden fikk små stikk fra en testleder som måtte vise at han var nettopp det, testleder og ikke bare figurant. Jeg gjorde de små endringene jeg fikk beskjed om og det ble stille.

På mandag hadde jeg momentet avstandslek hele dagen. Og på hund nr 2 den dagen fikk jeg ENDELIG brukt for min kunskap om og med hund. For det var en par litt små engstelige hunder den dagen, og jeg fikk vel kontakt med alle til slutt. På den ene hunden la jeg merke til at den ene svenske dommern stod igjen når resten av flokken hadde godt....jeg var forut inntatt og regna med at nå kommer det flere "klager". Men det gjorde det ikke. For etter siste hunden kommer dommern som ble igjen for å se hva som sjedde når flokken hadde godt videre (med flokken så mener jeg de som ser på testen) så kommer hu bort til meg å sier at "utrolig bra figurering, du er så rolig å fin...veldig bra" (oversatt til norsk).

I dagene som fulgte som kom rosen til oss figuranter, 3 fig totalt, som perler på en snor. Vi fikk kjempe skryt og siste kvelden...altså på tirsdag kveld, så hadde dommerne og de andre (dommere som tok mentalhundebskeriver eksamen) skryti over hvor flinke vi var til å gjøre det HELT LIKT på vær eneste hund. De hadde ikke sett lignede før. Jeg fikk tilbake meldig fra flere av dommer spirene, om at jeg var utrolig flink, jeg var rolig men hadde alikevel en kjempe bra intensitet, fikk vite av en som jobba med omplasserings hunder at "eg ser at du kan hund, utrolig bra". Samme person sa faktikisk"eg tror du skal komme til bergen og ta spøkelsene på FA for oss, eg ser det er ulent terreng der du går, men alikavel får du det til å se ut som du svever bortover" man blir veeeldig glad over å høre slikt altså :):):):)

Sverre Kirkemo måtte beskrive noen hunder han også, og han fikk se meg i aksjon på hunder som er en smule usikkre, og han kom med en komentar "jævelig bra jimmy".

Det som jeg synes er det mest deilige etter disse laaange harde dagene...er at det er noen som IKKE kjenner meg, som ikke aner hvem jeg er....ikke er blitt fortalt ting og tang, ikke er forutintatt på noen som helst måte...de gir meg endelig en tilbake meldig på noe som jeg hele tiden har prøvd å vise, prøvd å stå for... at jeg har og kan ganske mye om hunder og adferd...men de som har stått rundt meg ( DETTE GJELDER IKKE NÆRE GODE VENNER!!!!!!!!) har hele tiden fortalt meg at du må ikke tro at du er noe. Peilign på hund har du i allefall ikke. Jeg kan nå si med trygg forvisning at JO det har jeg.

For meg gjør det utrooolig godt. Fikk faktisk vite at jeg og de 2 andre figurantene er blandt NORGES BESTE MH figuranter!

Akkurat det med norges beste er så stort at jeg ikke helt greier å ta det innover meg....jeg greier det nok etter hvert (smiler stort). Derfor så nyter jeg og koser meg bekreftelsen om at de som er rundt meg, litt sånn i ytre grensen av venneflokken, mere bekjentskaps kretsen. De skal jeg bare over høre. (Janteloven har godt feste her i norge)

En ting til, jeg har lært så utrolig mye de siste dagene, fått tips og vink, og etter å ha blitt plukka på i 2 dager (de 2 første)...sett MH en halv dag i sverige for nesten nøyaktig ett år siden, godt på fig kurs for over en uke siden...å figurere i 5 dager å få de slutt komentarene...det tror jeg er en sånn ones in a lifetime opplevelse. Og jeg er utrollig glad for at jeg fikk disse dagene til tross for masse vondt i beina, støl og stiv (begynner å merke aldern), miste stemmen....og lange dager men veeeldig lite søvn. Jeg ville ikke hvert de foruten sånn i etter tid. Har hatt det kjempe fint med mine med figuranter, vi har bakka hverandre opp når vi har følt av i har blitt plukka litt mye på. Er så utrolig glad for at de var der. Har fått en ny venn også :)

Nå skal jeg og min mørbanka kropp, og fornya selvtillit, nyte dagen, kose oss, før lex og jeg skal treffe våre gode treningsvenner for å gå spor sammen. På lørdag er det FA figurering og søndag er det fri.

Ønsker dere alle sammen en kjempe fin dag og dere....gi F i jante loven, ha tro på det du vet du kan, ikke la noen ta det fra deg..ikke la de ta en eneste mm. Ha tro på deg selv, og sist men ikke minst...stil deg dette sp"hva er det verste som kanskje hvis du lar folk få tro på seg selv og gir de rundt deg en positiv tilbake meldig?"

Kanskje du får deg en ny venn, eller du gjør dagen til de rundt deg litt bedere? Er det så forferdelig farlig?

HA EN SUPER FIN TORSDAG OG EN KNALL FIN HELG..LIVET ER HERLIG!!!!!!!!!!!

2 kommentarer:

Anne-Berit med Minnie Me sa...

Bra jobbet Jimmy og ta imot rosen du får. Dommere sier ikke slike ting uten at de virkelig mener det.

Jimmy sa...

Tusen takk :):):)