Dette er siden vår...

Og her vil dere kunne lese litt om hva som skjer i livene mitt. Vel ikke bare våre liv, men livene til de rundt oss også. Venner og bekjente.. å kanskje noen ukjente. Man vet jo aldri hvem man møter på sin vei. Hvis du har lyst til å komentere innlegg i bloggen så er det lov.
Vi har en gjestebok også, og vi blir veldig glade hvis du skriver en liten hilsen i den.onsdag 12. juni 2013

Lenge siden sist....

Det har skjedd en del siden sist. Hva skal jeg begynne med...kan jo begynne med lex...

Lex holdt seg i bra form med tanke på magen frem til mai i år. Dvs nesten 6 mnd med bra mange...eller en mage hvor bukspytten har fungert som den skal. I februar brakk lex en av klørne sine såpass langt inn at den øvre delen måtte fjernes. Den ble raskt seg selv igjen. Så i slutten av mars ble lex kjemisk kastert og jeg skal nå begynne å se forskjellen på han. Grunnen til kjemisk kastering er for å se om vi kan få ned stresset lex har.

Tirsdag den 28 mai, mens jeg var på hytta i Trysil, som er en årlig tradisjon, så våkner jeg litt urolig. Grunnen til det er at bilen min plutselig å uten grunn stoppa når jeg  var ute å kjørte...og like plutselig som den starta så starta den igjen. Jeg er en som grubler å tenker å ser for meg de verste hendelsene. Jeg står opp, lufter lex...ser at han ikke er helt som han pleier...han er slapp, det kommer lite avføring...og når han ligger på gulvet..så ligger han å små skjelver...jeg kjenner på pelsen hans og den er klam. Jeg ringer til vetrinæren vår som sier at vi bør dra innom en vetrinær da det tyder på at han har en infeksjon av noe slag. Jeg tar tempen og den er på 39.5. Lex ligger mer eller mindre bare å ser på meg....ikke er han særlig lysten til å spise frokost heller...noe som fortalte meg at noe er alvorlig galt med lex.  Jeg kaster alle sakene mine i bilen...lex som vanlig vis stikker ut av hytta i det døra åpnes ligger bare å ser på meg...mens alt kastes i bilen, ringer jeg follodyreklinikk og sier at jeg er på vei å håper noen kan ta meg i mot. De skulle de få til. Jeg ringer også min far slik at jeg har noen som kan hente lex hvis bilen stopper på vei hjem. Får lex i bilen og turen hjem går raskt. Hvor raskt, vel det skriver jeg ikke her. Vi kommer oss til follodyreklinikk, de som kjenner lex ser at almen tilstanden hans ikke er som den pleier. Det tas blodprøve, og tempen på lex er nå 40. Det bekreftes at lex har en infeksjon. Han settes på Keflex og smerte stillende. Jeg drar hjem, forer lex forsiktig utover dagen og kl 19.30 kaster lex opp all maten sin. Jeg kontakter vet som ber meg komme umidlerbart og lex for en annen antibiotika. Magen til lex er oppblåst å vi blir enige om å ta bilder av magen hans dagen etter. Den er full av mat. Lex har en forstoppelse. Den er ikke full blokkering men nok til at det gir smerter og feber. Lex setter på annen antibiotika og nå 14 dager seinere er lex sin mage som den skal være.

Jeg har ikke trent så mye med lex, blir litt i rykk og napp. Det er blitt ett og annet spor, felt eller lp.
Lex er verdens herligste hund, ingen vet hvor lenge en hund lever...lex har ett par ting mot ham som gjør at han trolig ikke blir 10 år. Jeg håper jeg får ha han ett par år til minst. Og frem til den dagen hvor han reiser skal vi ha det bra sammen :)

Når det gjelder meg selv så er jeg endelig blitt FA testleder også. Ble det i mars i år og jeg har fått prøve meg som testleder på FA også og man kan trygt si at der er noe helt annet en å være MH testleder hvor du har ett skjema å følge, du følger kl alt er lagt opp og du følger ett skjema. Du har ting du skal følge på FA også men ikke så konkret. Jeg trenger masse erfaring som FA testleder. Godt jeg har muligheten til å få det. Jeg sitter i mentaltest komiteen til Norsk scheferhundklubb avd oslo. Og vi er en kjempe fin gjeng :)

Nå står sommeren for tur og med tanke på at bilen min lever sitt eget liv og dør uten grunn i følge verkstedet så blir det ikke det store turene med bil i sommer. Håper vi får en bedre sommer enn i fjord, litt varmere vær hadde vært deilig.

Lex og jeg ønsker dere alle en riktig fin sommer :)

Ingen kommentarer: