Dette er siden vår...

Og her vil dere kunne lese litt om hva som skjer i livene mitt. Vel ikke bare våre liv, men livene til de rundt oss også. Venner og bekjente.. å kanskje noen ukjente. Man vet jo aldri hvem man møter på sin vei. Hvis du har lyst til å komentere innlegg i bloggen så er det lov.
Vi har en gjestebok også, og vi blir veldig glade hvis du skriver en liten hilsen i den.mandag 19. mars 2012

Syk Lex....

Dette bildet av lex ble tatt forgje søndag, da var han ikke syk. Da trente vi lp, og lex var veldig flink, hadde dekk med skjult fører i 3 min. Han lå stille, hadde også sitt å bli, apport dirigering som også gikk veldig bra. Han var veldig flink. Takk for bildene Torill :)

Men, så kommer vi ut i uka, ser at han gjør fra seg litt mere en han pleier, forbreder meg i utgangspunktet på litt løs mage og gir han litt zolac. Det ser ut som det funker. På onsdag så var vi først på tur i skogen, hvor lex fant gress som en vår yr gress eter...han løper og koser seg. Hører plutselig et sånn smerte bjeff....men han kommer tilbake uten å halte eller vise noen tegn til at noe er galt. Kommer hjem, forer han, lufter han før vi drar og laserbehandler skuldra hans. Den laser behandlinga fungerer veldig bra på lex. Vel hjemme så lufter jeg lex før vi skal ta kvelden. Lex får taki ett kylling bein som har liggi under isen i vinter. For ut store deler av beinet men ikke alt. Regner med at det lille han fikk i seg ikke vil skape problemer i tarmen.

Torsdagen så viser han ingen tegn på at noe er i gjære i magen før siste luft. Jeg gir han zolac, og merker at han er veldig urolig. Finner ikke noe god stilling å ligge i, han flyr litt frem å tilbake. Er masete... så jeg går ut med han og det står høytrykk ut at baken på han. Og han har orntlig vondt...du ser han kvier seg til å bæsje men det er enda verre å ha det inne i magen. Noe jeg skjønner når jeg ser alt det som kommer ut. Det blir ett par turer ut, og han blir veldig urolig ca 1 times tid etter at han er lufta. Og det som kommer ut lukter vannvittig vondt. Minner om sånn parvo lukt. Morran kommer, gir lex mere zolac og ca 20 min etter på kaster han opp mat.

Det av gjorde alle tanker for og i mot om jeg skulle ta turen til vetrinær. Dette stemmer ikke med slik lex pleier å være når han får magesyke. Her var det noe galt. Jeg slenger lex i bilen og drar til vetrinæren. Jeg håpa vår faste vet var der, men det var han ikke. Jeg forteller så godt jeg kan hvordan det ligger an...vetten finner ut at vi tar bilder for å sjekke at det ikke er noe som sitter fast eller sperrer. Lex får mat, med kontrastveske i. Og hjem for å gi diet for og komme tilbake å ta nye bilder.

En liten digresjon heter det tror jeg, det er ikke bare katter som kan klore seg fast. Lex greide det kunststykke å klore seg fast i rønken bordet.... Han skal legges over på siden slik at vi ser hele tarm systemet. Det var klin umulig å få forparten hans over på siden... Jeg kjenner etter forlabba...og de er på kanten og klørne er godt festa rundt kanten. Fikk lagt lex over på siden..og når han skjønte at det ikke ville skje noe mere en det lå han rolig.

Bildene blir tatt, og vi ser at det er noe i magesekken hans og masse gass i tarmene. Tarmene ellers er tomme. Så inn med kontrastveksa. Tror jeg har hopper over noe...lex ble rønka før og etter kontrast veske. Og når kontrastveska er i tarmsystemet finner vi ikke noe blokkering. Lex blir sendt hjem uten noe mere behandlig. Bare å bruke diett foret og zolac. Lex er rolig hele fredagen, og lørdagen når jeg lufter han kommer det en hard klump ut, den var full av gress og andre ting jeg ikke aner hva er. Det som kommer etter er narurlig nokk ikke fast. Han er litt urolig etter mat, han fikk 4 små målitder, og zolac. Søndagen så er avføringa fortsatt ikke fast, men det kommer ikke mye av den. Jeg går ned til 3 måltider om dagen og trapper litt ned på zolacen.

Så i dag, mandag, våkner jeg av at lex snuser på døra mi inn til soverommet kl 6, jeg går på do, sier til lex at vi skal sove litt til...1 time seinere så våkner jeg av at lex piper.....da er det bare å stå opp. Og lex er stressa, lav hale..og det ser ut som om han har problemer med å tisse, dro han står krokbøyd å tisser...så etter å ha trava rundt rundt, ikke funnet det rette stede så står spruten ut av rumpen hans IGJEN. Vel inne så gir jeg han en stoor dose zolac og litt frokos, ca 25 gram. Han er litt urolig, minder en på torsdagen, og legger seg og sover...jeg ringer vet, hører om vår faste vett har ledig time på kvelden siden lex virker som han er i form. Ingen ledig time...jeg ser på lex som virker roligere...og har fin almenform.  Vi kan vente til i morra. Lex for 2 små måltider til i dag..og han er litt urolig etter mat og zolac. Sikler litt og har ubehag...smerter når han bæsjer.

Lex har ikke mast om ut idag, han er flink til å gjøre fra seg når han er ute og det som kommer ut er vann... Det kommer ikke mye ut...men han tømmer seg. Ja lex har fått en ekstra tur ut idag...og han kommer til å få en ekstra tur før vi legger oss.

Jeg er spendt på hva vettrinæren sier i morra. Det jeg ser på som positivt er at jeg var redd for at lex hadde begynt å reagere på det vanlige foret sitt. Noe han ikke gjør, for han reagerer likt på diettforet.

Det er en ting at en hund har diare, omgans syke, det er ikke artig, men når hunden din har vondt, seriøst vondt..da er det enda mindre artig...verste er at man ikke aner hvorfor det som i utgangspunktet skal fungere, hjelpe magen ikke funker....

Satser på at morgen dagen kan jeg meg noen svar.

Ingen kommentarer: